Paweł Fijak
Inhoudsopgave
Het einde van Gemiddelde Positie
Een beter overzicht van uw prominentie op de pagina
Nieuwe Prestatieplanner
Zorg voor tot wel 43% meer conversies met geoptimaliseerde uitgaven en campagne-simulaties
Leadformulier Extensies in Zoekadvertenties
Verzamel de contactinformatie van uw prospects zonder hen te vragen om de SERP te verlaten
Phrase Match & Broad Match Modifier (R)evolutie
De intentie achter een zoekopdracht is voor Google belangrijker dan de semantiek
Samenvatting
Het einde van Gemiddelde Positie
Er is een originele metriek voor zoekopdrachten verdwenen, omdat Google deze niet meer nuttig vond. De gemiddelde positie duidde de volgorde van de betaalde zoekresultaten aan, maar niet de locatie.
De gemiddelde positie vertelde niet het volledige verhaal van waar uw Zoekadvertenties te zien waren.
Het gaf niet aan welke positie uw advertentie had op de pagina. Data werden alleen gebaseerd op uw feitelijke impressies en er was te weinig context voor de metriek.
Om adverteerders voor te bereiden op het afbouwen van de functie, introduceerde Google tegelijkertijd 4 nieuwe metrieken.
Metingen van vertoningspercentages laten u zien hoe vaak u bovenaan de lijst van impressies stond:
- Zoek vertoningspercentage voor de toppositie – het percentage aan momenten dat de advertentie boven natuurlijke zoekresultaten te zien was.
- Zoek vertoningspercentage voor de absolute toppositie – het percentage aan momenten dat de advertentie in de absolute top van de resultatenpagina terecht kwam.
Metingen van vertoningsaandeel laten hoe zien hoe vaak uw advertentie op de pagina terecht is gekomen (op welke plaats dan ook, aan de top of op de 1e positie) uit alle keren dat u in aanmerking kwam om op de pagina getoond te worden:
- Zoek vertoningsaandeel voor de toppositie – de vertoningen aan de top van de pagina, gedeeld door het geschatte aantal vertoningen waar u voor in aanmerking kwam.
- Zoek vertoningsaandeel voor de absolute toppositie – de vertoningen die u heeft gekregen aan de absolute top van de pagina, gedeeld door het geschatte aantal vertoningen waar u voor in aanmerking kwam.
bron: Google
Als u goed-geïnformeerde beslissingen wilt maken ten aanzien van veilingen, is het belangrijk om een duidelijk idee te hebben van uw positie op de SERP.
Daarom heeft Google een jaar voor het einde van de gemiddelde positie de auto-veiling strategie voor Doelvertoningsaandeel Zoekcampagnes geïntroduceerd. En nu is dit de enige mogelijkheid.
Het doel van geautomatiseerde strategieën is om uw advertentie daar te krijgen waar het de meeste kans heeft om te converteren, in plaats van aan de absolute top van de SERP te staan.
Hoe moet u de strategie voor auto-veiling opzetten in Google Ads
STAP 1- Selecteer waar u uw inspanningen op wilt richten (waar dan ook/top/1e positie)
STAP 2 - Selecteer het % aan veilingen dat u graag zou willen, let op: kijk naar de kolom voor uw Vertoningsaandeel en stel realistische doelen
STAP 3 - Stel een bovengrens in voor de biedingen die Google kan selecteren voor één veiling (verplicht)
Volgens sommige mensen gaf de gemiddelde positie kleine bedrijven de mogelijkheid om goedkopere kliks te krijgen door zich te richten op lagere advertentieposities. Volgens deze mensen is het afschaffen van deze metriek Google’s manier om kleine bedrijven te duperen tot voordeel van grote bedrijven met meer budget voor advertenties.
Op zeer competitieve en verzadigde markten kan dit onrendabel zijn voor kleine bedrijven, aangezien Google maximale omzet krijgt en uw advertentie minder vaak laat zien. Met biedingen gebaseerd op vertoningspercentage, kunt u zich richten op een vertoningspercentage van 1% en ze kunnen u dan laten betalen door alle 1% van uw vertoningen op positie 1 te zetten.
Automatische biedingen zijn tegenwoordig betaalbaar en wijdverbreid. Voor veel adverteerders zijn de handmatige strategieën van bieden op een positie gewoonweg niet logisch.
Terug naar het begin van de pagina of download de Ultieme Handleiding voor Google Merchant Center
Nieuwe Prestatieplanner
Google Ads heeft een tool in de vorm van een Prestatieplanner. Deze tool helpt adverteerders met het plannen van hun uitgaven voor advertenties. Volgens Google kan de Prestatieplanner gemiddeld zorgen voor 43% meer conversies.
Ahmad Ismail, een Google Ads Product Manager, legt dit uit:
“Laten we zeggen dat u een maandelijks budget van $92.000 heeft, verdeeld over 100 Zoekcampagnes. De planner geeft u dan aanbevelingen voor hoe u deze $92.000 het beste kunt verdelen over deze Zoekcampagnes voor zoveel mogelijk conversies en zal de resultaten van deze veranderingen laten zien in uw prognose.”
De prestatieplanner geeft een prognose van verschillende uitgave-niveaus en CPA’s. De tool geeft gebruikers een campagne-wijd overzicht van hun accounts. De implementatie is gericht op het verhogen van het aantal conversies, door de uitgaven voor campagnes te optimaliseren.
Adverteerders kunnen zien hoeveel ze hebben uitgegeven aan iedere campagne, en vervolgens fondsen toewijzen aan andere campagnes. In de Prestatieplanner kunnen ze ook zoektermen toevoegen, voor een simulatie van hoe deze de prestaties zouden beïnvloeden.
Wat zijn de eisen voor het gebruik van de Prestatieplanner
Een Google Ads Account komt in aanmerking voor het gebruiken van de Performanceplanner als het:
- minstens 72 uur actief is (3 volledige dagen)
- ten minste 3 kliks heeft gekregen in de afgelopen 7 dagen
- ten minste 1 conversie heeft behaald in de afgelopen 7 days
- Zoekcampgnes gebruiken handmatige of uitgebreide CPC, beiden zijn gericht op CPA-biedingsstrategieën.
Hoe werkt de prestatieplanner van Google Ads?
- De Prestatieplanner verwerkt de prestaties van zoekopdrachten die iedere dag bijgewerkt worden. Vervolgens runt de planner simulaties van advertentieveilingen. Het houdt rekening met LP-relevantie, de activiteit van concurrenten of seizoensgebonden verkeer.
- De Prestatieplanner laat een prognose zien voor de conversies op basis van hun types.
- Het is mogelijk om handmatig een conversiepercentage in te vullen en vervolgens de prognose voor de campagne te bekijken.
We kunnen van dit algoritme verwachten dat het haar eigen nauwkeurigheid voor bepaalde periodes zal maatstaven, omdat de tool constant gebruik maakt van automatisch leren.
Hoe kunt u voordeel putten uit de Prestatieplanner van Google Ads
- U kunt voor iedere maand en ieder kwartaal een prestatie-simulatie van uw campagne bekijken
- Ontdek welke veranderingen in de campagne-instellingen de uitgaven voor advertenties kunnen beïnvloeden en hoe. Pas verschillende instellingen in de planner aan en zie hoe uw prognose verandert
- Maak een uitgave-plan aan voor uw advertenties en bekijk dan de prognoses van Google Ads voor de prestaties van uw campagnes
- Verbeter de prestaties van uw advertenties met hetzelfde uitgave-niveau. Implementeer de suggesties in uw Google Ads.
Deze tool is bovendien een literaire plannen en veranderingen die hierin zijn aangebracht worden dus niet automatisch geïmplementeerd. Om wijzigingen door te voeren moet u een bestand downloaden en gebruik maken van de Google Ads Manager.
Terug naar het begin van de pagina of download de Ultieme Handleiding voor Google Merchant Center
Leadformulier Extensies in Zoekadvertenties
Weg met de frictie!
Kleine schermen, weinig geduld en een langzame verbinding maken de conversies vanaf een mobiel apparaat een echte uitdaging. Als u kijkt naar uw data per apparaat ziet u verschillende prestatie-percentages.
Google presenteerde recentelijk de gloednieuwe leadformulier advertentie-extensie om mobiele gebruikers te helpen met converteren. Door middel van dit formulier kunnen gebruikers hun contactinformatie opgeven zonder de SERP te verlaten. Dit betekent dat ze de mobiele website niet meer hoeven te bezoeken om te converteren - een belangrijke verbetering in het conversietraject.
Zoekers die ingelogd zijn bij hun Google -accounts krijgen een reeds ingevuld formulier te zien. Hier staan hun contactgegevens op. De gebruiker is maar één klik verwijderd van directe conversie.
Leadformulier extensies maken uw zoekadvertenties groter en komen eerder op de toppositie. Zoals bij alle advertentie-extensies, betaalt u alleen als een gebruiker op uw leadformulier extensie klikt.
bron: wordstream.com
Hoe moet u uw leadformulier extensie opzetten
- Ga naar de “Advertenties en Extensies” tab in de linkerbalk van de zoekcampagne binnen Google Ads. Ga vervolgens naar de “Extensions” tab in de bovenste balk.
- Selecteer een van de acht mogelijke CTA’s en schrijf een kort bericht (30 karakters). U ziet deze naast uw leadformulier extensie.
- Maak het leadformulier aan en kies welke gegevens u van de zoekers wilt verzamelen. Bedrijfsnaam staat bovenaan (30 karakters) gevolgd door Kop (30 karakters). Als laatste, maar niet minst belangrijke, komt de content - Omschrijving (200 karakters)
- Deel een link naar de privacyverklaring van uw bedrijf, conform de regels van Google
- Voeg een achtergrondafbeelding toe achter het leadformulier (optioneel)
- Maak het bericht voor verzending van het formulier aan voor uw formulier-extensie. Zo bedankt u nieuwe leads. U moet de juiste verwachtingen scheppen van wat er gaat komen. U heeft hier ook de optie om CTA toe te voegen.
source: wordstream.com
Google biedt u twee opties om de klanten te bereiken die een leadformulier verzenden via de extensie. U kunt leads downloaden als een CSV of een webhook-integratie.
Een leadformulier extensie is een revolutionaire oplossing, maar wel een met beperkingen.
Adverteerders moeten niet vergeten dat leadformulier extensies alleen zichtbaar zijn in zoekcampagnes en alleen toegepast kunnen worden op campagne-niveau.
Denk aan deze substantiële beperking. Bepaalde gevoelige branches kunnen geen persoonsgegevens verzamelen. Het gebruik van de verzamelde informatie moet overeenstemming met het beleid van uw bedrijf, plaatselijke wettelijke eisen en Google’s beleid voor gegevensverzameling.
Tot nu toe is de functie nog niet beschikbaar voor desktop-advertenties. Door mobiele gebruikers de mogelijkheid te geven om het formulier in te vullen zonder te navigeren op de mobiele website, belooft deze advertentie-extensie wel wonderen te doen voor uw conversiepercentage.
Terug naar het begin van de pagina of download de Ultieme Handleiding voor Google Merchant Center
Phrase Match & Broad Match Modifier (R)evolutie
Denk u eens in hoe ver het matchen van zoekopdrachten is geëvolueerd, van de eerste Google-zoekopdrachten tot nu. De uitbreiding van close variants van de exacte match, waardoor er variaties met dezelfde betekenis werden getoond, werd in 2018 geïntroduceerd en zorgde voor veel verwarring onder adverteerders. Laat staan vorig jaar, toen de match modifier (r)evolutie kwam.
Phrase match en broad match modifier zoektermen laten nu close variants met dezelfde betekenis zien, zoals equivalenten en parafrases.
Google maakt de resultaten steeds breder. Hun punt is dat de intentie achter een zoekopdracht belangrijker is dan de semantiek. Het is daarnaast onmogelijk voor Google om iedere variant van ieder gericht zoekwoord te voorspellen.
bron: wordstream.com
Tot deze aankondiging waren de enige close variants die geactiveerd werden door (beide: een phrase match of broad match) modifier zoekwoorden meervoudsvormen en typefouten.
Hoe werken match modifiers?
Een phrase match zoekterm staat gelijk aan zoekopdrachten met de volledige zoekterm in zijn specifieke volgorde.
In de tabel hieronder ziet u hoe de phrase match zoekterm anders is dan de vorige versie
Aan de andere kant is er een broad match modifier zoekterm. Deze zorgt voor een match met zoekresultaten met iedere term in welke volgorde dan ook.
Kijk maar eens hoe Google de bijgewerkte broad match modifier zoekterm vergelijkt met de vorige versie van de functionaliteit
De reden hiervan is dat het close variants met dezelfde betekenis zijn. Deze regel is ook toepasselijk voor de phrase match modifier.
De veranderingen van vorige jaar op het gebied van de exacte match leidden tot gemengde resultaten. Sommigen haalden voordeel uit meer vertoningen en meer kliks, terwijl anderen erop achteruit gingen.
Terug naar het begin van de pagina of download de Ultieme Handleiding voor Google Merchant Center
Samenvatting
Dit zijn grote veranderingen—en wat is de volgende stap?
De enige constante factor bij Google is dat er altijd sprake is van evolutie. Dit maakt het soms moeilijk voor de adverteerder om de mogelijkheden bij te houden. Zoals we allemaal weten, is Google constant bezig met het uitbreiden en upgraden van het enorme aanbod aan producten. Hopelijk om gebruikerservaringen te verbeteren.
Dit jaar zal een jaar van uitdagingen zijn. We kunnen meer advertentie-tools verwachten, om slimmere advertentie-beslissingen te nemen en prestaties en gebruikerservaringen te verbeteren.